IRONTEAM

Är du motiverad att satsa är Ironteam för dig. Här har vi samlat det bästa i form av tränare, utrustning, sparring och kunskap i ett paket. Upplägget är utformat för att passa perfekt för dig som ska vara med i någon, eller båda, av Sveriges två Ironmantävlingar - Jönköping och Kalmar eller självklart någon annan långdistanstriathlon. 

Headcoach

Tre huvudingredienser för en bra träningsupplevelse är gruppen, coacherna och utrustningen.

Johan Hasselmark, erfaren multisportare i Team Swedish Armed Forces, triathlet och chef för Aktivitus Testklinik i Stockholm, är Ironteams headcoach. Med sig tar han sin egen långa erfarenhet av uthållighetsträning och sina kunskaper om idrottsfysiologi, tester och individanpassade träningsprogram som han praktiserar dagligen i sin verksamhet på Aktivitus.

En av hörnstenarna i testklinikens verksamhet är att råd och planering om träning sker utifrån god kännedom om individens förutsättningar. Både de fysiologiska där testerna blir viktiga, men att förstå även de sociala och yrkesmässiga förutsättningarna är nödvändigt för att planera effektiv träning. Om man bara har 6-7 timmar i veckan att träna på men ändå har hög ambition, gäller det naturligtvis att använda den tiden på bästa möjliga sätt.

 

Grencoacher

Mattias Brandt och Micke Rosén från Human Ambition fungerar som simcoacher. Mattias satsar själv mot Kona via Race&Shine och Micke Rosén är en av Sveriges absolut bästa teknikcoacher inom öppet vatten-simning.

I löpning arbetar vi med löpanalyser signerade Fredrik Zillén, löpcoach med den egna verksamheten Spring Snabbare. Fredrik har varit uppskattad löpcoach för Race & Shine under 2015 och 2016. Han coachar allt från elitlöpare och triathleter till vanliga motionärer som vill utvecklas. Ansvarig för Ironteams löpträningar på måndagar är Johan Andersson, Certifierad Ironman Coach och själv satsande triathlet i Ironteam. 

... och Trispot, Orca och Orbea. 

Som medlem i Ironteam blir du sponsrad. I utbyte mot din målmedvetna satsning och att du syns och hörs kommer du få hjälp med utrustning och tjänster från våra utvalda partners på en nivå du knappast kan matcha själv eller på något annat sätt. Man kan tycka vad man vill om triathlon som materialsport, men bra utrustning kan de facto ge dig en bättre upplevelse och spara värdefull tid när du tävlar. I kombination med din effektiva träning kommer det betyda många minuter på tävlingsbanan. Ledningen för Ironteam söker hela tiden aktivt efter nya produkter och partners som kan gynna medlemmarna och fler är på ingång just nu. 

Ironteam är öppen för både män och kvinnor med engagemang och en rejäl ambition att utvecklas. I teamet finns flera riktigt duktiga och erfarna triathleter som du kan inspireras och lära dig av.

Dessutom samarbetar vi med Sveriges första proffslag i triathlon, Race&Shine Proteam som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Om du vill vara med och blir antagen, betalar du 695 kr/månad inkl. moms. Då får du, utöver att vara med i teamet på  träning och tävling, möjlighet att ta del av alla unika, sponsrade erbjudanden.

För att bli medlem i Ironteam, läs mer här.

För att se säsongsprogrammet för Ironteam, läs mer här.