IRONTEAM

Är du motiverad att satsa är Ironteam för dig. Här har vi samlat det bästa i form av tränare, utrustning, sparring och kunskap i ett paket.
Upplägget är utformat för att passa för dig som ska vara med i någon, eller båda, av Sveriges två Ironmantävlingar - Jönköping och Kalmar men kan självklart anpassas mot annan 70.3 eller Ironmantävling.

Huvudtränare

Johan Hasselmark, erfaren multisportare i Team Swedish Armed Forces, triathlet och chef för Aktivitus Testklinik i Stockholm, är Ironteams headcoach. Med sig tar han sin egen långa erfarenhet av uthållighetsträning och sina kunskaper om idrottsfysiologi, tester och individanpassade träningsprogram som han praktiserar dagligen i sin verksamhet på Aktivitus.

En av hörnstenarna i testklinikens verksamhet är att råd och planering om träning sker utifrån god kännedom om individens förutsättningar. Både de fysiologiska där testerna blir viktiga, men att förstå även de sociala och yrkesmässiga förutsättningarna är nödvändigt för att planera effektiv träning. Om man bara har 6-7 timmar i veckan att träna på men ändå har hög ambition, gäller det naturligtvis att använda den tiden på bästa möjliga sätt.

 

 

 

Hjälptränare och grenspecialister

Ironteam har ett antal hjälptränare/grenansvariga som själva tävlar i Ironteam och vi har också samarbete med några av Sveriges främsta specialister inom simning, cykel och löpning.

Simning - Mattias Brandt, hjälptränare
På kanten i simhallen har vi Mattias Brandt. Mattias startade Race & Shine för fem år sedan och är en mycket kompetent simmare som ofta är med i tätgruppen in mot T1. Han satsar själv mot Kona via Race & Shine. 

Simning - Hausmann Swimcoach, grenspecialist
Under säsongen 2019 kommer Ironteam att samarbeta med Hausmann Swimcoach för teknikanalys och finslipning av simtekniken. Ulf Hausmann har lång erfarenhet av att coacha triathleter på alla nivåer från motionär till elit och hjälper idag flera av Sveriges främsta inom triathlon. 

Cykel - Hasselmark/Andersson
Cykelträningen är JohanX2 ansvarig för och under vintern kör vi mycket trainer via Zwift där JohanX2 är ledare och där Hasselmark och Aktivitus har skrivit helgpass anpassade för Ironteam. När våren kommer  blir passen längre och mer ironmanspecifika och då kör vi också utomhus. 

Cykel - Bikefit med Björn Andersson
Björn Andersson är en av få svenska triathleter som gjort sig ett namn utomlands och det har han gjort som en "uberbiker". Björn har koll på hur man får tryck i pedalerna och vi vill såklart utnyttja denna kunskap. 

Löpning -  Fredrik Zillén, grenspecialist
I löpning genomför vi ett antal dagar med specifik löpcoaching signerade Fredrik Zillén, löpcoach med den egna verksamheten Spring Snabbare. Han coachar allt från elitlöpare och triathleter till vanliga motionärer som vill utvecklas.

Löpning - Johan Andersson, hjälptränare
Johan är ansvarig för Ironteams gemensamma löpträningar. Utbildad personlig tränare och Certifierad Ironman Coach och själv satsande triathlet i Ironteam. 

Styrkecoach - Stina Jönsson
Inför 2019 har vi tagit hjälp av en dedikerad styrketräningscoach som har ansvar för våra gemensamma styrkepass varje vecka. Stina hjälper oss att bli starkare, både allmänt för att hålla skador borta men också specifikt för förbättrad ekonomi i de olika grenarna.   

... och Wolff-Wear, Orca, Orbea och Umara med flera...

Som medlem i Ironteam blir du sponsrad. I utbyte mot din målmedvetna satsning och att du syns och hörs kommer du få hjälp med utrustning och tjänster från våra utvalda partners på en nivå du knappast kan matcha själv eller på något annat sätt. Man kan tycka vad man vill om triathlon som materialsport, men bra utrustning kan de facto ge dig en bättre upplevelse och spara värdefull tid när du tävlar. I kombination med din effektiva träning kommer det betyda många minuter på tävlingsbanan. Ledningen för Ironteam söker hela tiden aktivt efter nya produkter och partners som kan gynna medlemmarna och fler är på ingång just nu. 

Ironteam är öppen för både män och kvinnor med engagemang och en rejäl ambition att utvecklas. I teamet finns flera riktigt duktiga och erfarna triathleter som du kan inspireras och lära dig av.

Dessutom samarbetar vi med Sveriges första proffslag i triathlon, Race&Shine Proteam som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.


För att bli medlem i Ironteam, läs mer här.

För att se säsongsprogrammet för Ironteam, läs mer här.